iPhone: sdílení internetu

Chcete-li sdílet internet skrze iPhone na PC, nyní už opět můžete. A to i tehdy, máte-li na svém iPhone verzi firmware 3.1 nebo 3.1.2.

Pohledem do historie: ve verzi 3.0 šlo sdílet neoficiálně internet na PC, APPLE to však (v rámci partnerství s AT&T) v další aktualizaci firmware zatrhl a nešlo sdílet internet na iPhonech, kteří nebyli v síti operátora AT&T. Samotný AT&T si mmjn. za sdílení internetu na PC účtuje $60 měsíčně - vysoká cena proto, že AT&T není technicky připraven na to, aby poskytl internet tolika lidem zaráz. Kdyby byla cena nižší, lidé by často využívali internet a došlo by ke kolapsu sítě.

Návod je jednoduchý a zabere asi 15 minut. Změny takto provedené můžete kdykoliv vrátit zpět, navíc si lze provést i zálohu, která vám může pomoci, pokud APPLE sdílení tímto způsobem zatrhne v některé ze svých dalších aktualizacích firmware. Jednodušeji by to už nešlo :).

Postup je neoficiální a kroky zde uvedené tak provádíte na své vlastní triko.

Nejprve jděte do nastavení (Nastavení -> Obecné -> Síť -> Mobilní datová síť) a opište si hodnoty, jaké tam máte (u Mobilní data, tedy APN, uživatel a heslo)

  1. stáhněte si instalátor tohoto App (k dispozici verze pro Windows a verze pro Mac)
  2. připojte iPhone k počítači
  3. spusťte stáhnutý soubor (v bodě 1) (iTunes můžete zavřít nebo nechat běžet, je to jedno, v průběhu aktualizace (pokud jste ho nechali zaplý) může iTunes vyhodit hlášku, že iPhone se právě obnovuje)
  4. klikněte na “Make it rain”, iPhone se restartuje a celý proces bude (za zobrazení loga autora) trvat cca minutu, kabel nechte propojený (iPhone <-> počítač)
  5. nyní kliněte na ikonu "Blackra1n", kterou máte na obrazovce iPhone (klasické App, bude někde na konci všech App)
  6. poté klikněte na “sn0w” a nakonec na "Install" vpravo nahoře; zabere to pár desítek sekund, kdy se vám vrátí sdílení internetu pro jakoukoliv SIM kartu (nejen AT&T) a znovudovolí jej aktivovat
  7. v prohlížeči Safari ve svém iPhone jděte na stránku http://lukaschury.cz/temp/iphone.php (originál je http://m.peacefulinsanity.com/Tether.mobileconfig, ale věřím že první zmíněné se bude do iPhone ťukat lépe :) )
  8. klikněte na "Install", poté potvrďte (iPhone varuje, že jde o necertifikovaný soubor) a po dokončení instalace restartujte iPhone (podržte 10s tlačítko pro vypínání a hl. tlačítko "domů")

Hotovo.

Nicméně: je možné, že vám nyní nepůjde internet v iPhone, proto:

  1. jděte do nastavení (Nastavení -> Obecné -> Síť -> Mobilní datová síť)
  2. zkontrolujte hodnoty u Mobilní data a MMS s tím, co jste si poznamenali na začátku, nejsou-li stejné, změňte je na původní hodnoty (které jste si poznamenali)
  3. jděte do nastavení (Nastavení -> Obecné -> Síť)
  4. vidíte-li Sdílení internetu vypnuto / zapnuto, máte hotovo, v opačném případě pokračujte:
  5. (platí tehdy, vidíte-li položku Nastavení sdílení internetu) spusťte Safari v iPhone a jděte na http://help.benm.at/, vyberte si svého operátora a klikněte na Instalovat (poté potvrďte), klikněte na Hotovo.
  6. Nyní byste měli vidět Sdílení internetu vypnuto / zapnuto (neměňte!)
  7. (dodatkový kontrolní bod) jděte do nastavení (Nastavení -> Obecné -> Síť -> Mobilní datová síť) a pokud máte u MMS nastavené APN: internet, změňte na APN: mms

Nyní máte hotovo :). Restartujte iPhone (podržte 10s tlačítko pro vypnutí a hl. tlačítko "domů")

Je to trošku delší, ale dal jsem tam všechny možné scénáře a krokoval. Užijte si opět sdílený internet :).

Poznámky: iPhone bude nadále vše synchronizovat, o nic nepřijdete.

Publikováno 07. 11. 2009 01:46, 9286× přečteno


Komentáře /0/

Přidat názor

  • Opak léta je…?